Opleiding

In 1991 is Bernadette Groot afgestudeerd aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium Amsterdam, wat nu het Conservatorium Amsterdam heet, met als hoofdvak piano. In 1993 heeft zij, met goed gevolg, de aantekening kamermuziek gedaan aan het Koninklijk Conservatorium
Den Haag.
Haar docenten waren Naum Grubert, Willem Brons en Jan Marisse Huizing.
Verder heeft zij door de jaren heen diverse Meestercursussen gevolgd, bij onder andere Karl-Heinz Kämmerling en Natalia Gutman.

Werkervaring

Als pianodocent heeft zij 30 jaar ervaring. Zij gaf en geeft les aan beginners en gevorderden, aan jong en oud. Zij heeft jonge mensen voorbereid op het toelatingsexamen piano voor het conservatorium, geeft les aan ouderen die het pianospelen weer willen oppakken of een nieuwe uitdaging aan willen gaan, ook geeft zij les aan hele jonge kinderen voor wie pianospelen een nieuw avontuur kan zijn.

Gedurende haar verblijf van 11 jaar in Brisbane was zij, als pianobegeleider, jarenlang verbonden aan de zangafdeling van Griffith University, Conservatorium of Queensland en werkte zij met de studenten van de Music School of the University of Queensland. Ze was mede-organisator van een koffieconcertserie in Brisbane Australie en begeleidde vele competities (eisteddfodau). Sinds haar terugkomst in Nederland, begeleidde zij onder andere op het Christina Junior Deutekom Concours en het Prinses Christina Concours in Enschede.

Het begeleiden op de piano van koren, is ook een van haar werkzaamheden van de laatste jaren, ook coacht zij professionele zangers in Enschede en begeleidt zij de zanglessen van haar man, de tenor David Bishop .